Haber

Bilecik’in yöresel yemekleri tanıtıldı

Bilecik’in yöresel yemekleri tanıtıldı

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan;

İlgili Makaleler

” Bilecik’te yüze yakın yemek kültürümüz ile tanıtmayı hedefliyoruz”

BİLECİK – Bilecik’in yöresel ürünleri gün yüzüne çıkarken, en çok ilgi kokoreç, bıldırcın kebabı ve yoğurtlu gözleme gördü.

Bilecik’te gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Müze Müdürlüğü bahçesinde bir program düzenlendi. Programa Bilecik Valisi Şefik Aygöl, belediye başkanları, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Haftanın önemine dair bir konuşma yapan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, “Bin yılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü Türk mutfağı haftası kapsamında, üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk mutfağının eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Türk mutfağının sağlıklı saklama ve pişirme teknikleri, kaliteli tohumları, doğal malzemeleri ile atıksız, ekolojik ve sürdürülebilir olması ve de farklı kültürler tarafından şekillenen zengin geçmişine dikkat çeken Türk mutfağı haftasını bizlerde bir çok medeniyete ev sahipliği yapan kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’te yüze yakın yemek kültürümüz ile tanıtmayı hedefliyoruz. Türk mutfağının atıksız, fermante, vegan, bitki temelli, glütensiz, süt ürünleri içermeyen, yerel ve süper gıda içeren tarifleriyle hazırlanan programımıza hoş geldiniz diyor sizleri en kalbi duygularımız ile selamlıyorum. Bizlere miras kalan bu köklü gastronomi ve yemek kültürümüzü Bizlerde Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Bilecik Valiliğimiz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız ile Somut Olmayan Kültürel Mirasımız ve UNESCO Uluslararası envanterine alınmasıyla bu kültürümüzü nesilden nesile aktarmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik Yöresel Yemekler Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilirken, en çok ilgi kokoreç, bıldırcın kebabı ve yoğurtlu gözleme oldu. Bunun yanında mercimekli mantı, Yörük bohçası, ekşili çorba, erik aşı, göbete, oğlak kapama, dızmana, nur tatlısı, keşkek gibi yöresel ürünler afiyetle yenildi.

haber-manavgat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort